Familie Fotografie

Als je kinderen hebt, kunnen familiefoto’s heel dierbaar zijn. Maar bijvoorbeeld ook als opa en oma wat ouder worden Soms zeggen mensen ook na moeilijke tijden pas te beseffen hoe belangrijk het is om een gezin op de foto te vereeuwigen. En het is nog leuk ook om een gezellige shoot met zijn allen te doen. 

De mooiste tijd om een foto te maken is tijdens het Gouden uur. Dat betekend ’s ochtends net na zonsopkomst of in de avond net voor zonsondergang. De zon is dan iets minder fel waardoor de kleuren warmer worden. Dit tijdstip verschilt dus ook per week. Als het kind of de kinderen nog klein zijn, zijn de mogelijkheden vaak wat beperkter wegens een slaapritme. Maar ook werk of andere zaken kunnen beperkingen opleggen wat tijd betreft. Daarom gaat dit altijd in overleg en is veel mogelijk. 

Gezinnen

2 a 3 Gezinnen zijn welkom tussen de 2 en 12 personen. Heeft u een grotere familie neem dan even telefonisch contact met mij op om te kijken wat uw wensen zijn. Ook huisdieren mogen mee op de foto. 

Natuurlijk is het de bedoeling dat het laten maken van familiefoto’s ook een uitje is. U kunt naar een pretpark gaan, de speeltuin of een fotoshoot doen.

Leuk voorbeeld:
“De kinderen mogen gewoon lekker spelen en het naar hun zin hebben. Ik heb wel eens een grote familie gehad die gewoon lekker een picknick had meegenomen. Ik nam de gezinnen één voor één mee om mooie gezinsfoto’s te maken. De rest van de familie zat gewoon in het zonnetje te wachten tot het hun beurt was. Aan het einde van de shoot konden we ook de familie nog een beetje door elkaar fotograferen. De hele familie had een leuke dag gehad.”

Kinderen zijn altijd een grote uitdaging om op de foto te zetten. Maar dat is er nou juist zo leuk aan. Ieder kind is anders en je weet van te voren nooit wat je kan verwachten. Ook voor u als ouder is het altijd even afwachten hoe een kind reageert op de camera en een vreemde fotograaf. Daarom vindt ik het altijd heel belangrijk om een kind de tijd te geven even aan mij en de camera te wennen. Daarna gaan we spelenderwijs foto’s maken. 

Kinderen kunnen in de natuur lekker rennen en ravotten om zo lekker zichzelf te zijn. Dat is de beste manier om hen op de foto te zetten. Daarnaast werken leuke opdrachtjes ook vaak goed. 

De foto’s onderaan deze pagina geven een kleine impressie van de mogelijkheden maar kom gerust ook met uw eigen idee. 

Een kind mag ook zijn of haar huisdier of boerderijdier mee op de foto nemen. 

Slideshow voor inspiratie

De afgelopen jaren heb ik mij steeds meer ontwikkeld als Fotograaf. Hieronder ziet u een greep uit de vele foto’s die ik inmiddels heb mogen maken. U kunt zelf ook van uw kind of gezin zo’n foto aan de muur hebben hangen. Dus mocht u denken JA, dit is wat ik zoek. Klik dan onder de foto’s op de contact button.