Kinderen Fotografie

Vanaf het moment dat een kind uit de buik is totdat hij of zij 18 is, kan je bij mij terecht voor een kindershoot. Al zou het voor de oudere “kids” niet zo leuk klinken. Maar de shoot passen we natuurlijk aan op de leeftijd. 

Ik woon zelf in Woudenberg en werk vooral in de omgeving. Denk dan aan Amersfoort, Leusden, Maarn, Utrechtse Heuvelrug etc. Maar heeft u een ander verzoek, dan is ook dat zeker bespreekbaar. 

 

KinderFotografie

Kinderen zijn altijd een grote uitdaging om op de foto te zetten. Maar dat is er nou juist zo leuk aan. Ieder kind is anders en je weet van te voren nooit wat je kan verwachten. Ook voor u als ouder is het altijd even afwachten hoe een kind reageert op de camera en een vreemde fotograaf. Daarom vindt ik het altijd heel belangrijk om een kind de tijd te geven even aan mij en de camera te wennen. Daarna gaan we spelenderwijs foto’s maken. 

Ouders willen vaak ook iets meenemen van bijvoorbeeld een knuffeltje of een speentje. In principe mag dat, maar bent u zich er wel van bewust dat als een kind dat eenmaal heeft gezien, het vaak moeilijk wordt om een foto zonder te maken. Dus ik raad altijd aan om een speeltje eerst te verstoppen in de tas tot het echt nodig is. 

Een kind mag ook zijn of haar huisdier of boerderijdier mee op de foto nemen. 

KinderFotografieBuiten

Kinderen kunnen in de natuur lekker rennen en ravotten om zo lekker zichzelf te zijn. Dat is de beste manier om hen op de foto te zetten. Daarnaast werken leuke opdrachtjes ook vaak goed. Ik probeer een kind altijd eerst op zijn gemak te stellen voordat ik de foto’s ga maken. Ik neem daar ook de tijd voor.

Bij de wat kleinere kinderen is het vaak ook leuk om met een soort thema te werken. Bijvoorbeeld het spoor, regen of appelboomgaard. Maar denk ook aan Back to school/ of de Eerste schooldag, Pasen, Kerst en Halloween. Ik heb in sommige gevallen kleding die erbij gebruikt kan worden als dat gewenst is. Niet voor alle thema’s en maten, maar dat kunt u altijd even navragen.  

Een thema hoeft natuurlijk niet, een shoot gewoon met mooie kleertjes op een leuke plek mag uiteraard ook. Ook de stad heeft genoeg te bieden.  

De Foto’s onderaan de pagina geeft u een kleine impressie van de mogelijkheden maar kom gerust ook met uw eigen ideeen. 

 

KinderFotografie in de Studio

Tot een jaar of 1 á 2 zijn er veel leuke mogelijkheden in mijn draagbare fotostudio. Dan zijn ze nog of heel klein, of lekker nieuwsgierig. Die nieuwsgierigheid kunnen we bij een cakesmash (1e verjaardag) of sittershoot (kind rond de 1 of 1 half jaar) goed gebruik van maken. Ook een newbornshoot is een van de mogelijkheden. 

Oudere kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom. U kunt zelf het beste inschatten of uw kind oud genoeg is om het leuk en niet te spannend te vinden. Want tja ieder kind is anders. Maar ook in de studio krijgt een kind de tijd om te wennen. 

Ik heb leuke spulletjes en achtergronden om er een leuke shoot van te maken. 

Een kleine fotoimpressie

De afgelopen jaren heb ik steeds meer ontwikkeld als kinderfotograaf. Hieronder ziet u een greep uit de vele foto’s die ik inmiddels heb mogen maken. U kunt zelf ook van uw kind zo’n foto aan de muur hebben hangen. Dus mocht u denken JA, dit is wat ik zoek. Klik dan onder de foto’s op de contact button.