Familie Fotografie

Bent u zwanger of net bevallen van harte gefeliciteerd! Hoe belangrijk is het om deze momenten voor altijd vast te leggen. De grote van de buik of het kleine “breekbare” van een baby zijn later al snel moeilijk voor te stellen is. Een zwangerschapshoot is het beste tussen de 30 en 36 weken. Maar probeer voor uzelf ook te kijken hoe het fysiek met u gaat en hoe zichtbaar is de buik. Een meerling geeft al sneller een zichtbare buik en fysieke klachten. Dan is een shoot is een vroeger stadium vaak verstandig. 

Maar ook als de kinderen ouder zijn, of juist opa en oma wat ouder worden kunnen familiefoto’s ook heel dierbaar zijn. Soms zeggen mensen ook na moeilijke tijden pas te beseffen hoe belangrijk het is om een gezin op de foto te vereeuwigen. En het is nog leuk ook om een gezellige shoot met zijn allen te doen. 

De mooiste tijd om een foto te maken is tijdens het Gouden uur. Dat betekend ’s ochtends net na zonsopkomst of in de avond net voor zonsondergang. De zon is dan iets minder fel waardoor de kleuren warmer worden. Dit tijdstip verschilt dus ook per week. Als het kind of de kinderen nog klein zijn, zijn de mogelijkheden vaak wat beperkter wegens een slaaprit. Maar ook werk of andere zaken kunnen beperkingen opleggen wat tijd betreft. Daarom gaat dit altijd in overleg en is veel mogelijk. 

Gezinnen

2 a 3 Gezinnen zijn welkom tussen de 2 en 12 personen. Heeft u een grotere familie neem dan even telefonisch contact met mij op om te kijken wat uw wensen zijn. Ook huisdieren mogen mee op de foto. 

Natuurlijk is het de bedoeling dat het laten maken van familiefoto’s ook een uitje is. U kunt naar een pretpark gaan, de speeltuin of een fotoshoot doen.

Leuk voorbeeld:
“De kinderen mogen gewoon lekker spelen en het naar hun zin hebben. Ik heb wel eens een grote familie gehad die gewoon lekker een picknick had meegenomen. Ik nam de gezinnen één voor één mee om mooie gezinsfoto’s te maken. De rest van de familie zat gewoon in het zonnetje te wachten tot het hun beurt was. Aan het einde van de shoot konden we ook de familie nog een beetje door elkaar fotograferen. De hele familie had een leuke dag gehad.”

Kinderen zijn altijd een grote uitdaging om op de foto te zetten. Maar dat is er nou juist zo leuk aan. Ieder kind is anders en je weet van te voren nooit wat je kan verwachten. Ook voor u als ouder is het altijd even afwachten hoe een kind reageert op de camera en een vreemde fotograaf. Daarom vindt ik het altijd heel belangrijk om een kind de tijd te geven even aan mij en de camera te wennen. Daarna gaan we spelenderwijs foto’s maken. 

Kinderen kunnen in de natuur lekker rennen en ravotten om zo lekker zichzelf te zijn. Dat is de beste manier om hen op de foto te zetten. Daarnaast werken leuke opdrachtjes ook vaak goed. 

De foto’s onderaan deze pagina geven een kleine impressie van de mogelijkheden maar kom gerust ook met uw eigen idee. 

Ouders willen vaak ook iets meenemen van bijvoorbeeld een knuffeltje of een speentje. In principe mag dat, maar bent u zich er wel van bewust dat als een kind dat eenmaal heeft gezien, het vaak moeilijk wordt om een foto zonder te maken. Dus ik raad altijd aan om een speeltje eerst te verstoppen in de tas tot het echt nodig is. 

Een kind mag ook zijn of haar huisdier of boerderijdier mee op de foto nemen. 

Bolle Buiken

Als je zwanger bent is het erg leuk om de buik vast te leggen op de foto. Een tijdje na de bevalling is het moeilijk voor te stellen hoe de buik er ook alweer uit zag. De beste tijd is tussen de 26 en 34 weken.

Je kan kiezen voor een zwangerschap fotoshoot met jou alleen. Maar ook een shoot met partner en/of eventueel oudere kinderen. Tot max 3 oudere kinderen is het nog een zwangerschapsschoot. Daarna ga ik het zien als een Familieshoot. Zwangerschap fotoshoots met meer dan 2 personen doe ik altijd buiten in de natuur. Maar ben je alleen of samen met alleen een partner of een ouder kind is ook de studio een mogelijkheid.

Ik heb meerdere jurken in de kast hangen die gebruikt mogen worden bij een shoot, voor maar 5 Euro extra.

Slideshow voor inspiratie

De afgelopen jaren heb ik mij steeds meer ontwikkeld als Fotograaf. Hieronder ziet u een greep uit de vele foto’s die ik inmiddels heb mogen maken. U kunt zelf ook van uw kind of gezin zo’n foto aan de muur hebben hangen. Dus mocht u denken JA, dit is wat ik zoek. Klik dan onder de foto’s op de contact button.