Algemene Voorwaaren

Shoot boeken:
U kunt via de contactpagina een mailtje sturen met de gewenste soort shoot en datum, ik reageer z.s.m. om te bevestigen of de gevraagde data beschikbaar is. U mag ook altijd bellen of via messenger of Whatsapp een bericht sturen. Als we samen een data hebben afgesproken staat de shoot officieel vast.
 
Pakketten:
Als u een shoot soort heeft gekozen kunt u dit niet omlaag bijstellen. Wel kunt u de shoot uitbreiden. Of een kindershoot bijvoorbeeld omzetten naar een familieshoot.
 
Annuleringsvoorwaarden:
Wanneer u de data wilt verplaatsen kijk ik graag even met u wat er verder voor mogelijkheden zijn! Wilt u de shoot helemaal annuleren dan gelden de volgende voorwaarden:
Bij een Themashoot bent u bij annulering van 3 of meer dagen van te voren 50% van het offerte bedrag verschuldigd.
Bij andere shoots is binnen 3 dagen voor de shoot: 50% van het totale offerte bedrag verschuldigd
1 dag voor de shoot of op de dag zelf: 75% van het totale offerte bedrag verschuldigd (ook bij Themashoots)
 
Uitzonderingen uiteraard daargelaten!
 
Betalingen:
– Na het boeken van de shoot ontvangt u een factuur voor een aanbetaling. Dit betreft een bedrag van 25% van de afgesproken prijs.
Een minishoot moet volledig van tevoren betaald worden.
Het bedrag dient voor de shoot overgemaakt te zijn.
– De online galerij wordt pas verstuurd wanneer de betaling binnen is op de rekening van Marleen van Es Fotografie.
– Na de shoot en het kiezen van de bestanden zal het eventuele restbedrag aan u gefactureerd worden.
 
Betalingen dienen te worden overgemaakt op NL 80 KNAB 0255 1105 02 t.n.v. Marleen van Es Fotografie o.v.v. uw naam en factuurnummer.
 
Levering:
Foto’s worden door Marleen van Es Fotografie uitgezocht en bewerkt, er is geen inzage mogelijk in de RAW bestanden door de klant. Na selectie en bewerking krijgt u een mailtje met een online galerij met foto’s en watermerk. U kunt in deze galerij een keuze maken welke bestanden u zonder logo in HR wilt ontvangen. U kunt op dat moment ook een keuze maken voor een aanvullend pakket of extra foto’s. Een extra pakket of extra foto’s kiezen bovenop het basispakket is niet verplicht.
 – Het is niet toegestaan print screens te maken van de foto’s in de aangeleverde online galerij met logo. 
– Marleen van Es Fotografie levert nooit onbewerkte bestanden.
– Bestanden worden geleverd in Jpeg via We-Transfer tenzij anders is overeengekomen.
– De kleurweergave van het gekalibreerde beeldscherm van Marleen van Es Fotografie is bepalend, het kan zijn dat de kleuren op een ander scherm kunnen afwijken, Marleen van Es Fotografie is daar niet verantwoordelijk voor.
– Marleen  van Es Fotografie bewaard de naar u toe verstuurde bestanden voor 1 jaar vanaf de verstuur datum gerekend. Daarna bent u zelf verantwoordelijk voor het goed bewaren van uw foto’s.
 
Albums en producten:
 – Albums worden door Marleen van Es Fotografie opgemaakt. In het album komen de door u gekozen foto’s. Wil u foto’s weglaten kunt u dit aangeven. Als u er extra foto’s in wilt hebben kan dit in overleg tegen meerprijs.
– Marleen van Es Fotografie is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen bij fotoproducten die niet via Marleen van Es Fotografie besteld zijn.
– Schade aan producten moet binnen 1 dag na ontvangst kenbaar gemaakt worden. Hierna vervalt recht op een nieuw product. 
– Producten worden altijd eerst bij Marleen van Es Fotografie gecontroleerd op schade voor het naar de klant wordt verstuurd. Wanneer de klant het product komt ophalen wordt er samen gekeken of het product in orde is. 
– Bestelde producten kunnen niet worden geretourneerd. U kunt zich niet beroepen op het beroepingsrecht aangezien het om maatwerk producten gaat. 
 
Nabestellen:
Extra digitale foto’s in hoge resolutie zonder logo bijbestellen:
Per HR bestand € 10,-
 
Reiskosten:
 De eerste 10 km reken ik geen reiskosten. Alles daarboven reken ik 25ct per km gerekend vanaf 3931 HM.
Dit geld voor locaties die specifiek gekozen zijn vanuit de wens van de klant. Kom ik zelf met het idee van de locatie dan reken ik geen reiskosten 
 
Locatie:
 De keuze van de locatie kiezen we samen. Je kan zelf een voorkeur aangeven, maar ik kan ook opties aandragen. We zullen in goed overleg een locatie uitkiezen. Waarin u als klant uiteindelijk beslist. Wanneer ik een minishootdag of themashoot organiseer staat de locatie wel al vast.
 
Prijzen:
 – Omdat ik deelneem aan de KOR regeling bereken ik geen BTW. Mij genoemde prijzen komt dus geen BTW meer bovenop.
– Prijzen zijn ondervoorbehoud van typfouten en wijzigingen. 
– prijzen kunnen ten alle tijden worden gewijzigd door Marleen van Es Fotografie, lopende offertes blijven dan gewoon gelden zoals is overeengekomen.
 
Auteursrechten en publicatie:

 

– Het auteursrecht blijft ten alle tijden eigendom van Marleen van Es Fotografie.
– Marleen van Es Fotografie zal u volgens de regels van de AVG wet toestemming vragen voor het gebruik van de foto’s. Bij akkoord zullen de gemaakte foto’s gebruikt worden voor promotiedoeleinde en in de portfolio van de eigen website en op de zakelijke pagina’s van sociale mediasites (Facebook, Instagram, etc).
– het is niet toegestaan geleverde foto’s zelf na te bewerken en deze te publiceren. (dus ook geen filters op bijv. instagram.)
– Alleen originele foto’s mogen online gedeeld worden, geen prints screens.
– Het is voor de opdrachtgever enkel toegestaan foto’s te publiceren op sociale netwerksites met een linkvermelding naar de website of facebook/instagram pagina van de fotograaf, tenzij anders overeengekomen.
– Het is de opdrachtgever niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media of op internet, tenzij hiervoor een licentie is afgegeven. Het is tevens niet toegestaan foto’s in te sturen naar fotowedstrijden zonder nadrukkelijke toestemming van de fotograaf.
 
Privacy beleid:
Wanneer je een Fotoshoot hebt gehad bij Marleen van Es Fotografie zal je automatisch worden ingeschreven voor de nieuwsbrief. Uw gegevens zullen niet aan derden worden verstrekt en uitsluitend worden gebruik voor de nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief is de mogelijkheid tot uitschreven weergegeven.