Even voorstellen

Mijn naam is Marleen van Es, ik ben 37 jaar en moeder van een dochter van 5 jaar. Ik ben woonachtig in Woudenberg en gek op dieren en de natuur. Al op jonge leeftijd begon ik mij te interesseren voor fotografie. En toen ik 14 was kocht ik van mijn zakgeld mijn eerste camera. Oh wat was ik trots. Jarenlang heb ik fotografie echt als een hobby gezien tot 2014. Toen kocht ik een spiegelreflexcamera en ging een korte opleiding volgen om beter te leren fotograferen. Omdat ik in die periode ook een nieuwe baan/uitdaging zocht ging ik fotograferen in de supermarkten. Misschien kent u het wel die fotograaf die een paar dagen in een supermarkt staat en al die schattige kindjes op de foto zet. Erg leerzaam en het fotograferen vond ik erg leuk, maar alles eromheen was niet wat ik zocht. 

Daarom besloot ik voor mijzelf te beginnen. Een jaaropleiding heeft mij de benodigde kennis gegeven en toen was het zelfvertrouwen er om te starten. Naast fotograferen ben ik gek op de natuur. Daarom heb ik er voor gekozen om mijn modellen vooral in de natuur te fotograferen. Woudenberg en omgeving heeft genoeg mooie plekken om dit te kunnen doen. Maar ook de stad en lieve kleine dorpjes lenen zich goed voor mooie foto’s.

Waarom ook Dieren

Zelf ben ik gek op dieren, maar helaas ben ik allergisch. Thuis kan ik dus geen dieren hebben, wat het extra leuk maakt om er wel mee te mogen werken. Ik geniet er dus elke keer van als ik weer zo’n lieverd op de foto mag zetten. 

Toen ik net mijn eerste spiegelreflexcamera had vroeg een vriend mij of ik mee ging met een honden wandeling. Dit heb ik gedaan en vond het echt geweldig om de hele middag honden te fotograferen. Het idee van de hondenfotografie is daardoor blijven hangen. Al heb ik de eerste jaren vooral mensen gefotografeerd, het enthousiasme voor de honden kwam direct terug toen er weer een hond voor mijn lens stond. En sindsdien wist ik dat ik mij meer wilde gaan richten op Honden Fotografie en daarbij ook wandelingen wilde gaan aanbieden. Maar ook andere dieren vind ik erg leuk, dus die ben ik er als snel ook bij gaan fotograferen.

In mijn vrije tijd….

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met vrienden of familie te zijn. Gewoon gezellig samen eten, een spelletje doen of een stukje wandelen. Het mag van mij allemaal, het belangrijkste is het gezelschap.

Thuis woon ik samen met Robert en onze dochter Lizzy van 5 jaar oud. Een mooie lieve meid die ik ook graag gebruik als model. Helaas wil ze de laatste tijd liever zelf de foto’s maken i.p.v. op de foto. Ze lijkt erg op mij:)

Mijn Doel

Naast mijn werk als fotograaf heb ik nog 3 dagen in de week een kantoorbaan. Maar fotografie is hetgeen waar ik de voldoening en energie uit haal. Mijn doel is dan ook hier een volledige baan van te maken!

Daarnaast lijkt het mij geweldig om een kookboek te mogen maken. En dan heb ik het natuurlijk over de foto’s in het boek. 

Als u dit een leuk artikel vindt, mag u het natuurlijk delen:)
Facebook
Twitter
LinkedIn